ОПЗ

 

Профспілка працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з листом.

У ньому зокрема говориться, що Профспілка неодноразово зверталася до Голови Уряду щодо перешкоджання роботі ПАТ «Одеський припортовий завод» зі сторони державних органів, зокрема, НАК «Нафтогаз України», проте ситуація не змінюється.

   «Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 «Про погодження реструктуризації боргу публічного акціонерного товариства «Одеський припортовий завод» перед публічним акціонерним товариством НАК «Нафтогаз України» борг ПАТ «ОПЗ» повинно бути реструктуризовано починаючи з квітня 2017 року рівними частинами протягом двох років без застосування штрафних санкцій, - говориться у документі. - Керуючись рішенням КМУ керівництво ПАТ «ОПЗ» двічі зверталося до НАК «Нафтогаз України» про укладення договору реструктуризації (листи від 09.02.2017 №366 і від 13.02.2017 №383), проте отримало негативну відповідь. У своєму листі від 03.03.2017 №26-2441/1-17 НАК «Нафтогаз України» наполягає на терміновому погашенні ПАТ «ОПЗ» існуючої заборгованості та наголошують про неможливість використання у виробництві природного газу іншого постачальника до погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз України».

     Така позиція НАК «Нафтогаз України» свідчить про небажання її Голови Коболєва А.В. виконувати розпорядження Кабінету Міністрів України. Керівництво «Нафтогазу», висуваючи додаткові умови, відмовляється укладати договір реструктуризації боргу, свідомо порушуючи рішення Кабміну.

     Звертаємося до Вас, вельмишановний Володимире Борисовичу, з проханням зобов’язати Коболєва А.В. виконати розпорядження Кабінету Міністрів України про реструктуризацію боргу ПАТ «ОПЗ» перед НАК «Нафтогаз України» та укласти договір з підприємством без висунення додаткових умов.

        Просимо Вас надати відповідь для інформування трудового колективу ПАТ «Одеський припортовий завод».

 

Профспілка працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України