P 20220923 141005

23 вересня ц.р. у Будинку профспілок пройшли тристоронні консультації перед засіданням Національної ради під час яких учасники обговорили питання порядку денного засідання НТСЕР, запланованого на 28 вересня.

Профспілковою стороною було ініційовано провести під егідою НТСЕР 7 жовтня у Всесвітній день дій за гідну працю дискусійну платформу з питання праці в умовах воєнного стану в Україні. На засіданні НТСЕР 28 вересня буде презентовано бачення та можливий формат проведення такого заходу за участі трьох сторін соціального діалогу в приміщенні Будинку профспілок.

Окремо було розглянуто питання щодо наступного головування в НТСЕР у зв’язку з завершенням каденції головування від сторони роботодавців А.К.Кінаха.

P 20220923 141019 1

Профспілкова сторона, яка згідно з регламентом за черговістю має головувати, зазначила про свою готовність до головування, і разом з тим  висловила своє бачення щодо можливості переуступки черговості головування урядовій стороні. Співголова НТСЕР від профспілкової сторони Григорій Осовий  аргументував це тим, що в умовах воєнного стану і фактично воєнної економіки ситуація вимагає прийняття оперативних рішень підкріплених ресурсами державних програм. А такі можливості зосереджено в Уряді. З цим погодилися і роботодавці.

P 20220923 141126

За підсумками обміну думками представники урядової сторони заявили, що це питання буде додатково обговорюватися і до засідання Національної ради буде надано офіційну відповідь на цю пропозицію.

Якщо ж внесену  на обговорення пропозиція профспілкової сторони не буде підтримано, то 29 вересня Президія ФПУ запропонує кандидатуру на посаду голови НТСЕР від профспілкової сторони.

P 20220923 141250

Пресцентр ФПУ