019cd327 d50f 4ba2 9167 6a32d17b0852

24 березня 2023 року у Комітеті з питань економічного розвитку Верховної Ради України відбулися Комітетські слухання на тему повоєнного відновлення України. Вони пройшли за участі представників бізнесу, роботодавців, профспілок, науковців та експертів.

У заході взяв участь і передав пропозиції до Рекомендацій за підсумками слухань Голова ФПУ, член Антикризового штабу, утвореного при Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП), Григорій Осовий.

До роботи долучилася ціла когорта урядовців – на чолі із Першим віцепрем'єр-міністром — Міністром економіки України Юлією Свирденко, народних депутатів – голова Комітету Дмитро Наталуха, його заступники Сергій Тарута, Олексій Мовчан, представники Національного банку, Інституту економіки та прогнозування  НАН України, Інституту демографії  та соціальних досліджень імені Птухи, реального сектору економіки та провідних об’єднань промисловців, підприємців, роботодавців.

- Це , власне,  перший публічно-громадський захід обговорення такої важливої теми, - прокоментував подію Г.Осовий.- Є сподівання на продовження обговорення, зокрема на площадці Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР).

a1037a4a 9930 4ab6 be32 613680ad02f1

Необхідність відновлення її функціонування Голова ФПУ обговорив з Міністром економіки України Юлією Свирденко. Лідера українських профспілок у цьому підтримав співголова НТСЕР від роботодавців, президент УСПП Анатолій Кінах. Очільники сторін соціального діалогу на запрошення Міжнародної організації праці (МОП) 25-27 квітня ц.р. відвідають з робочим візитом Женеву, де планується зустріч з Генеральним секретарем МОП Жільбером Унгбо.

- Вкрай важливо до поїздки відновити роботу  НТСЕР , - зазначив Г.Осовий. - Тепер слово за урядовою стороною.

Учасники слухань також наголосили на потребі активізації роботи існуючої Національної ради з питань відновлення України від наслідків війни (утворена згідно до Указу Президента від 21 квітня 2022 року № 266/2022) і затвердження нею заходів реалізації першого етапу Плану відновлення економіки.

-Пора переходити до конкретних прагматичних дій, - підкреслив у своєму виступі Анатолій Кінах та запропонував алгоритм дій в даному напрямку.

Пропозиції профспілок, роботодавців, Антикризового штабу ввійшли до проектних документів слухань.

e8c50280 be15 4b1f a101 33da5cd776d4

Пресцентр ФПУ