tarifi na poslugi z postachannya teplovoi energii ta postachannya garyachoi vodi

9 лютого 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води між Кабінетом Міністрів України та Асоціацією міст України.

Підписавши Меморандум, сторони домовилися, що тариф на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечить стале проходження опалювального сезону.

Уряд погодився, що збитки комунальних підприємств, отримані від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року. Мінрегіон, Міненерго, НАК, АМУ спільно визначать фінансові джерела для цієї компенсації і розроблять відповідні законодавчі інструменти.

У пропозиціях ФПУ до влади із закликом врегулювати ситуацію з тарифами йшлося про неприпустимість підвищення цін на природний газ, тарифів на електроенергію та комунальні послуги в умовах пандемії та низького рівня доходів населення.

Одним із заходів, що пропонували профспілки, було скасування необґрунтованого підвищення тарифів і відновлення державного регулювання цін на енергоринку щонайменше до моменту виходу економіки України з кризової ситуації та внесення відповідних змін до законодавства.

Нагадаємо, що домовленість про укладення Меморандуму була досягнута 20 січня ц.р. під час зустрічі міських голів з Урядом.

Детальніше

Прес-центр ФПУ