1610711387 miting tarify ispolkom kremenchug telegarf 14

Переважна більшість (93%) громадян України вважають тарифи на електроенергію, газ і тепло для населення завищеними і майже третина покладає відповідальність за зростання комунальних тарифів на Уряд.

 

Про це свідчать дані опитування, проведеного на початку березня 2021 року Центром Разумкова. Лише 3% вважають їх оптимальними, а 0,4% — заниженими.

Найчастіше респонденти говорять, що справедливі тарифи на електроенергію, газ і тепло насамперед повинні забезпечувати Уряд (31%) та Президент (28%). Ще 20% називають Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 11% — Верховну Раду України. Лише 3% дотримуються думки, що ніхто не повинен цим опікуватися, і тарифи повинні формуватися за законами ринку.

Нагадаємо, що ФПУ у своїх пропозиціях до влади закликала врегулювати ситуацію з тарифами на природний газ і електроенергію та комунальні послуги для населення в умовах пандемії та низького рівня доходів більшості громадян.

Одним із заходів, що пропонували профспілки, було скасування необґрунтованого підвищення тарифів і відновлення державного регулювання цін і тарифів щонайменше до моменту виходу економіки України з кризової ситуації та внесення відповідних змін до законодавства.

Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму коментарі дій влади сказав, що профспілки будуть й надалі здійснювати моніторинг дій влади, стану виконання профспілкових пропозицій, за результатом чого вже наприкінці березня - у квітні ц.р. визначатимуться щодо подальших дій.

Потрібна солідарність громадян та велика відповідальність урядовців і народних обранців перед людьми, - наголосив профспілковий лідер.

Федерація профспілок України

за повідомленням Інтернет-видань