21 березня 2022 року в новинах М-Студіо (м. Мукачево) і на сторінці телеканалу у Фейсбуці опубліковано інтерв’ю Голови ФПУ Григорія Осового про підтримку профспілками біженців та отримання ФПУ гуманітарної допомоги від профспілок Австрії, Польщі, Іспанії та Італії.

Федерація профспілок України співпрацює з колегами з-за кордону, які спільними зусиллями доправляють до України гуманітарні вантажі. Потім їх розподіляють по 12-ти санаторіях краю, які приймають вимушено переміщених осіб.

Голова ФПУ Г.Осовий зокрема зазначив, що у профспілкових санаторіях вже розміщено тисячі наших співвітчизників з регіонів, які на сьогодні є «гарячими точками», і де не припиняються бої з окупантом. Санаторії Закарпаття, Львівщини, Вінниччини завантажені на 130-150%.

Завдяки взаємодії із профспілками закордоном ФПУ проводить роботу, аби допомогти усім вимушеним переселенцям, які зараз в Україні потерпають від війни. Наразі перш за все переймаються поселенням людей. Також дбають і по харчування.

Це вже другий вантаж від австрійських профспілок вагою 20 тон. Серед продуктів, що наразі отримали: дитяче харчування, крупи та продукти тривалого терміну зберігання. Станом на сьогодні 12 санаторіїв краю відчинили свої двері та приймають вимушено переміщених осіб. Велика кількість людей все ж виїжджає за кордон. Пріоритетом є діти – тому дбати про їх комфорт першочергове завдання. Наразі планують надавати допомогу і безпосередньо на пунктах пропуску.

Співпраця ФПУ з міжнародними профспілками триватиме і надалі. Цього тижня очікуються вантажі з гуманітарної допомогою, яка необхідна людям. Надання допомоги українцям у такий важкий час – наразі є завданням першочерговим абсолютно для всіх.

Сюжет можна переглянути тут.

Прес-центр ФПУ