IMG 5240

7 квітня 2022 року Роман Дацько (голова Об'єднання профспілок Львівщини) та Василь Андреєв (заступник голови ФПУ - голова Профспілки будівельників України)  зустрілися з представниками норвезької неурядової благодійної організації Norwegian People's Aid.

Представники Гуманітарного штабу розказали норвезьким гостям про колосальний обсяг роботи, який зробили підприємства із числа об'єктів санаторно-курортної та туристичної інфраструктури профспілок для розміщення за 43 дні російської агресії проти України більше ніж 185 тисяч переселенців та біженців, 7000 із яких живуть постійно в санаторіях, туристичних базах, в тому числі львівських, що знаходяться в Моршині та Великому Любіні.

На запит представників НУО "Допомога Норвезького Народу", представники Гуманітарного штабу ФПУ окреслили перелік критичних потреб біженців у  західних регіонах, які складно закрити зусиллями та коштом профспілок та інших волонтерських організацій, та передали запрошення Голови ФПУ Григорія Осового відвідати місця розміщення біженців та переселенців із зон бойових дій.

Норвезькі представники розповіли про місію своєї неурядової організації та заходи допомоги найбільш постраждалим від війн країнам, таким як: Сирія, Ірак і тепер - Україна. Зусилля норвезької організації зосереджуються на широкому спектрі допомоги - від розмінування територій на запит урядів до підтримки екстреного характеру неурядовим організаціям, які надають благодійну і волонтерську допомогу в країнах призначення.

Від імені всіх українців представники ФПУ вчергове подякували європейським народам за приймання більше ніж 4 мільйонів українських жінок та дітей, що біжать від війни - це величезні зусилля із прихистку нужденних, які виїхали із нашої країни, ховаючись від насилля, вбивств, руйнувань - всіх найжахливіших наслідків агресивної війни рф проти України. За підсумками зустрічі досягнуто домовленості офіційно звернутись від ФПУ та ОПЛ щодо конкретного переліку необхідної допомоги медичними препаратами, продуктами харчування, засобами безпеки та побуту, а також фінансової підтримки тимчасово переміщених осіб.

Джерело:

https://www.facebook.com/yuri.rabota/posts/5153034241431858