congr2

17 листопада 2022 року у м. Мельбурн (Австралія) розпочне роботу 5-й Конгрес Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) – всесвітній парламент трудящих, який об’єднає близько 1000 профспілкових діячів із понад 130 країн і територій.

У роботі Конгресу візьме участь делегація Федерації профспілок України на чолі з її очільником Григорієм Осовим.

Делегати від понад 300 національних профспілкових осередків обговорять програму міжнародного профспілкового руху на наступні чотири роки. Виходячи з проекту декларації, дебати будуть присвячені таким питанням, як: новий суспільний договір; екологічно чисті робочі місця; права, соціальний захист, рівність та інтеграція.

Спеціальні форуми будуть присвячені:

- урокам, отриманим профспілками з глобальних потрясінь;

- технологіям та їх впливу на працю;

- інклюзивному профспілковому руху;

- клімату і справедливому переходові.

Делегати оберуть нове керівництво МКП на наступні 4 роки. Перед Конгресом Генеральний секретар МКП Шаран Барроу звернулась із прощальним словом.

Під час Конгресу заплановані виступи Голови ФПУ Г. Осового, керівника Департаменту міжнародних зв’язків ФПУ В. Шилова, голови Молодіжної ради ФПУ І.Храпко та інших членів делегації, участь делегації у панельній дискусії «Солідарність з Україною» та низка зустрічей з представниками міжнародних і національних профцентрів.

Прес-центр,

Департамент міжнародних звязків ФПУ