9980

Профспілка працівників культури багатогалузева - вона об'єднує спілчан різних професій. І тому коли розпочалася російська агресія проти України, з культурного фронту на бойовий пішли захищати рідну країну актори театрів, художники, викладачі музичних шкіл, навчальних закладів культури, журналісти засобів масової інформації, працівники радіо і телебачення, представники інших професій.

 

У кожного з учасників бойових дій - своя історія. Після поранень і реабілітації повернулися додому і знову виходять на сцену Рудольф Дзуринець, Олександр Мавріц, Дмитро Сньозик - актори Закарпатського академічного обласного українського музично -драматичного театру імені братів Юрія - Августина та Євгена Шерегіїв.

За крок до загибелі перебували інші спілчани Андрій Чегіль та Олексій Бондар. Але все "обійшлося" пораненнями та лікуванням у госпіталі.

Щодня чекає вістей з фронту від сина - відеооператора філії АТ "НСТУ" "Закарпатська регіональна дирекція" Володимира Данчевського його батько Володимир Іванович. Так само очікує повернення додому із зони бойових дій свого чоловіка викладачка музичної школи Ольга Козак.

Всіх їх, а також інших спілчан галузей культури - учасників бойових дій та членів їх сімей запросила на зустріч голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин.

Це зібрання в обласній раді профспілок відбулося за підтримки голови ЦК Профспілки працівників культури України Людмили Перелигіної, Міжнародної федерації акторів (Домінік Лукер) та Глобальної профспілки УНІ-МЕЇ - секція УНІ (Йоханнес Штудингер).

9976

Учасників зустрічі зворушливо привітали голова облорганізації профспілки Наталія Товтин та голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський.

Наталія Товтин вручила їм матеріальну допомогу від міжнародних організацій та профспілки працівників культури.

На закінчення для учасників бойових дій та членів їх сімей кілька яскравих, патріотичних номерів показав лауреат міжнародних і національних фестивалів і конкурсів - дитячий зразковий ансамбль танцю "Веселка" Будинку культури профспілок (художній керівник - заслужений працівник культури України Людмила Петрецька). Юні танцюристи отримали подарунки від обласної профспілки працівників культури.

9977

На фото: учасники зустрічі разом з її організаторами

матеріальну допомогу вручає голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин (праворуч)

у балетному залі дитячого зразкового ансамблю танцю "Веселка"

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради