IMG cb275f41d9c74581784551aefdc8bccb V

9 серпня в Київському Національному університеті будівництва та архітектури відбулось розширене спільне засіданні Ради Будівельної палати України, Президії Академії будівництва України, Профспілки будівельників України, КНУБА та Спілки ректорів закладів вищої освіти України. Захід був присвячений прийдешньому професійному святу - Дню будівельника, який цього року відзначається 13 серпня.

Від Федерації профспілок України у засіданні взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий і заступник Голови ФПУ, голова Профспілки будівельників України Василь Андреєв.

IMG 4eba2e61759896eb3607eefbc6d31961 V

Учасники засідання і запрошені представники профільного Комітету Верховної Ради України, Мінінфраструктури та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Держмолодьжитла, керівники партнерських організацій, будівельних компаній, науково-дослідних та проєктних установ, представники вищих закладів освіти будівельного профілю, профспілкових та громадських організацій обговорили  питання участі будівельного комплексу України у підготовці та реалізації Плану відновлення економіки України.

Внесено низку слушних пропозицій, які конкретизують і розширюють План відбудови з точки зору залучення національного бізнесу, залучення кредитних і трудових ресурсів країни, їх професійної підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікація та набуття міні навичок із виробничих спеціальностей. Визначені першочергові завдання щодо відновлення  промислових потужностей, залучення іноземних інвестицій для розбудови країни. Учасники обговорили проблеми діяльності будівельної галузі, що гостро стоять  у період воєнного стану та подальші кроки щодо забезпечення її сталого функціонування, післявоєнного відродження та розвитку.

IMG 5db352b54db53bfa95531a5df38cd197 V

У своєму виступі Василь Андреєв як член Ради  Будівельної палати України, Голова Профспілки будівельників, зокрема зазначив:

«Є низка проблем з фінансами, з технічними обмеженнями, в т.ч. і з веденням будівництва під час війни, з гуманітарними обмеженнями щодо  роботи на замінованих територіях, або у будівлях знищених ракетними або артилерійськими ударами. А також є великий брак кваліфікованих працівників, яких має бути принаймні в 10 разів більше, ніж ми мали до війни. Час грає проти України, а на відновлення ми не маємо багато часу, щоб досягти хоча б  рівня 2021 року.

IMG fae2f82e73ac662a56a8e6d45b8afda6 V

Тому ми маємо визначити пріоритети, працювати над ними, формуючи наявність людських, капітальних, інженерних ресурсів, обладнання тощо. Працювати над новою продуктивністю праці, щоб зарплати були вищими, а результати роботи більш високими і кількість об’єктів, які здаються протягом року в експлуатацію стала більшою, чим та, яку ми мали до війни».

На засіданні були прийняті рішення, які сприятимуть залученню  будівельного комплексу України  до відновлення економіки України.

IMG 37bf82dfb947845e58ae1bfce66163be V

Пресцентр ФПУ