zapobig korup 120424

19 квітня, 9.30 - 11.00, відбудеться віртуальна зустріч солідарності з білоруськими профспілковими активістами в рамках "Дня дій за права профспілок і демократію в Білорусі". Зустріч організує МКП. Посилання на циркуляр МКП можна знайти за посиланням у статті, яка посилається на циркуляр МКП.

У цей день профспілковий рух вшановує боротьбу наших братів і сестер з Білоруського конгресу демократичних профспілок (БКДП) за демократію і права трудящих, ми слухаємо їхні історії і ділимося прикладами акцій солідарності, які проводять різні профспілки в їхніх країнах на їхню підтримку.

Ми посилюємо наш заклик до звільнення всіх ув'язнених профспілкових активістів і висловлюємо їм, їхнім родичам, друзям і всім жертвам репресій у Білорусі свою солідарність: ми з вами, ми з БКДП, ми з народом Білорусі. ЄФПГО має одну членську організацію БКДП в Білорусі (СПБ - Панацея, для працівників охорони здоров'я). 4 (чотири) її лідери та активісти наразі перебувають у в'язниці.

Членській організації ЄФПГО СПБ ("Панацея") заборонено проводити свою роботу. Четверо її лідерів та активістів перебувають у в'язниці.

Будь ласка, дивіться відео з більш детальною інформацією

Джерело:

https://www.epsu.org/article/trade-unionism-not-crime-solidarity-belarusian-jailed-trade-unionists

переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ