99045 1 large
За працівниками, котрі на час карантину працюють дистанційно, зберігаються посада, оплата праці та соціальні гарантії, - заявляє міністр юстиції України Денис Малюська.

"Звертаємо увагу, що за працівниками зберігаються їх трудові права і оплата праці на час карантину та впродовж роботи з дому. Це стосується як держслужбовців, так і працівників приватного сектору. Також рекомендуємо утриматись від застосування звільнень громадян, передбачених пунктами 1, 3, 4 ст. 40 Кодексу законів про працю", - сказав Малюська.

Він наголосив, що це передбачено постановою "Деякі питання забезпечення трудових прав державних службовців, працівників державних органів, підприємств, установ та організацій на час встановлення карантину у зв’язку із загостренням ситуації, пов’язаної з поширенням випадків гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", яку підтримав Кабмін на засіданні в середу

Малюська зауважив, що виконання такої роботи не тягне за собою будь-яких обмежень трудових прав державних службовців та працівників.

Повідомляється, що уряд підтримав постанову з доопрацюванням з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Прес-служба Мін’юсту