dostavka jedy karantin

Більшість експертів ще на початку карантину зазначило, що найбільш вразливою категорією на ринку праці стануть представники діджитал-сектору.

 

Адже сьогодні на «користувачів» платформ не розповсюджуються соціально-трудові гарантії, передбачені законодавством. Актуальність даного питання вже давно підкреслюється не тільки профспілками, вітчизняними експертами з трудових відносин та й з інших куточків світу.

Так, Апеляційний суд штату Нью-Йорк 26.03.2020 р. визнав, що кур'єри компаній гіг-економіки є працівниками, а не підрядниками, і мають право на допомогу по безробіттю у разі втрати роботи.

У суді підтвердили те, що профспілкові активісти стверджують вже давно - компанії гіг-економіки безпідставно позбавляють працівників будь-яких прав.

Очевидною є шкода, завдана цією несправедливістю. Особливо зараз, під час пандемії. Кур'єри хворіють, мусять працювати незалежно від свого стану здоров'я, щоб зводити кінці з кінцями, і ризикують померти через роботу.

Також лідер Американської Федерації Праці - Конгресу Виробничих Профспілок у Нью-Йорку Mario Cilento зазначив: «Сподіваємось, що сьогоднішнє рішення спонукатиме компанії гіг-економіки у всьому світі визнати права працівників пріоритетом під час пандемії covid-19».

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення апарату ФПУ