unnamed 5 

7 квітня 2020 року відбулось позачергове засідання правління Фонду, на якому були розглянуті і прийняті рішення з питань: про внесення змін до розподілу видатків бюджету Фонду на 2020 рік, про внесення змін до Регламенту засідань правління Фонду, про погодження проекту наказу Мінекономіки «Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності» тощо.

Змінами у рамках раніше затвердженого бюджету Фонду на 2020рік здійснено перерозподіл за статтями видатків. Так, збільшено видатки Фонду за такими статтями як «Допомога по безробіттю» (на 520544,9тис.грн. або 4,73%) та «Профілактика настання страхових випадків, допомога по частковому безробіттю» (на 99 690,2тис.грн або на 966,2%), одночасно зменшивши видатки за статтями «Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності», «Професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації», «Організація громадських робіт», «Компенсація єдиного внеску роботодавцям» та іншими. 

Розглядалось питання щодо можливості запровадження прийняття рішень правління у період карантину шляхом опитування, але рішення з цього питання не було прийнято. Єдині зміни, які внесли до Регламенту засідань правління Фонду – це можливість проведення його засідань у режимі відео-конференції.

Проект наказу Мінекономіки «Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності» розроблено на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 № 530-ІХ, і попередньо було погоджено СПО об'єднань профспілок.

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення  ФПУ