775575 

8 квітня 2020 року відбулось екстрене засідання правління Фонду, на якому у режимі відео-конференції  було прийнято рішення про підвищення з 12 березня 2020 року на період дії карантину та протягом 30 календарних днів після його закінчення мінімального розміру допомоги по безробіттю з 650 грн. до 1 000 грн.

 

         Зазначена сума буде виплачувати тем, хто протягом останнього року мав менше шести місяців страхового стажу, а також у інших випадках, передбачених для осіб, зазначених у частині другій статті 22 Закону України «Про загальнообов´язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Відповідна Постанова правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217 розміщена на офіційному сайті Державного центру зайнятості України (https://www.dcz.gov.ua/storinka/postanovy-pravlinnya-fondu).

Стосовно безробітних осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж 6 місяців – розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до їх середньої заробітної плати (доходу) залежно від страхового стажу, але не менше ніж мінімальний розмір допомоги по безробіттю, встановлений правлінням Фонду, який наразі складає 1 800 грн.

 

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення  ФПУ