59418c46d86d0ed4

За даними Кабінету Міністрів України, понад 200 тисяч українців офіційно зареєструвалися безробітними від початку карантину з 12 березня.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Звичайно, коронакриза негативно вплинула на ринок праці, і ми маємо реагувати. Тільки з початку карантину майже 200 тисяч осіб отримали статус безробітного. За нашими розрахунками, у цьому році прогнозується різке зростання безробіття до 9,4% (у 2019 році ця цифра складала 8,2%)», — повідомив Шмигаль.

Довідка:

• Як нараховується допомога по безробіттю під час карантину:
  • Допомога по безробіттю призначатиметься з першого дня після реєстрації.
  • При наданні статусу безробітного не буде застосовуватись семиденний період для активного пошуку підходящої роботи.
  • Особі відразу надаватиметься статус безробітного без необхідності протягом 7 днів відвідувати співбесіди з роботодавцями.
  • В цей період співробітники служби зайнятості будуть підбирати можливі варіанти підходящої роботи, формуватимуть комплекс заходів, які мають вжити кар’єрний радник та особисто зареєстрований безробітний, для працевлаштування або здійснення іншого виду зайнятості.
  • Надається право зареєстрованим безробітним не відвідувати службу зайнятості протягом 30 і більше календарних днів (комунікація зареєстрованих безробітних і працівників служби зайнятості відбуватиметься дистанційно – телефоном, електронною поштою).