89

Одним з  пріоритетних напрямів роботи Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, її членських організацій, є молодіжна політика, яка сприяє  професійному та особистісному розвитку  молоді у профспілках. Підтримка та сприяння реалізації молоді є умовою збереження кадрового потенціалу країни в цілому і, зокрема, розвитку організацій профспілок та посилення їх ефективності.

 

Майже половина з 51 тисячі спілчан обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України  - це молоді  освітяни віком до 35 років та студенти. Вони сьогодні якісно виконують свої посадові обов’язки, займаються волонтерством і благодійністю, навчають здобувачів освіти чи самі навчаються,  розвиваються, підвищують свої компетенції, і переконані, що Україна – це держава, якою варто пишатися і заради процвітання якої варто працювати та боротися з ворогом.

20 квітня 2023 року в Обласному Будинку вчителя для 22 молодих вчителів та студентів з різних куточків Черкащини, які є членами  Ради молоді, що працює та навчається Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України  проведено навчання з теми «Роль галузевої профспілки під час воєнного стану».

 DSC0302

На початку зібрання Анатолій Стеценко, голова Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, звернувся до молодих профспілкових лідерів з вітальним словом та презентував головні особливості роботи обласної організації Профспілки.

Діалог сесію «Про мотивацію профспілкового членства»  провела Іванна Храпко, голова Молодіжної ради Федерації профспілок України. Зокрема, пані Іванна інформувала про трудові права спілчан,  соціальний діалог, важливість внутрішніх та зовнішніх  комунікацій, можливість  особистого розвитку та розвитку організації на шляху до Європейського Союзу, про співпрацю з профспілками інших країн.  Спікерка навела дієві приклади, яким чином на місцях можна сприяти розвитку харизматичних, активних профспілкових лідерів.

«Нам жити та творити своє майбутнє. Профспілка буде такою якою ми її організуємо. Все залежить від нас!», - зазначила пані Іванна.

45

Руслан Пархоменко, заступник голови Черкаської обласної організації Профспілки з питань молоді та студентства, голова Ради молоді, яка працює та навчається провів міні-треніг  з теми  “Профспілки: від абстрактного до загального. Хто? Що? Навіщо?». В інтерактивній формі  учасники поділилися реальними життєвими ситуаціями про переваги профспілкового членства.

«Профспілка - це кожен із нас. Місія профспілки - не зробити за людину, а допомогти, направити на вірний шлях. Мати сміливість та розвивати її, допомогти людині, що сумнівається», - акцентував доповідач.

З креативними методами, прийомами, формами роботи з молоддю ознайомила  Ольга Чабанюк, заступник голови Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України. Спікерка інформувала присутніх про молодіжне законодавство в Україні, співпрацю з Міністерством освіти і науки України щодо захисту соціально-економічних прав освітян та студентства, співпрацю з Міністерством молоді і спорту України, адже саме за участі та пропозицій від ЦК Профспілки було затверджено професійний стандарт за професією «Фахівець з питань молоді».

 DSC0199

Також акцентувалася увага на цифровій молодіжній роботі, її принципах, цифрових інструментах, активності, інформаційному контенті, основних етапах впровадження цифрової роботи.

«Саме молодь сьогодні змінює хід історії. Ми й надалі будемо добиватися підвищення заробітної плати вчителя, щоб мотивувати молодого вчителя до роботи в школі», - підсумувала пані Ольга.

На завершення навчання голова Ради молоді  запропонував спільно сплести захисну сітку, яка збереже життя нашим захисникам. Адже, саме завдяки  Збройним Силам України ми маємо змогу жити, працювати, проводити  навчання для спілчан. В Обласному Будинку вчителя з перших днів війни діє волонтерський центр «Наш батальйон» та його підрозділ «Черкаські павучки». Тут щодня ведеться  різнопланова робота на допомогу нашим воїнам, до якої долучаються багато громадян, спілчан, а також і працівники обласного комітету Профспілки. Сьогодні кожен учасник  зібрання мав змогу вкласти свою частинку серця й душі в наближення нашої перемоги.

9877

Сподіваємося, що проведення спільних молодіжних заходів стане традиційним і матиме своє продовження.

Наша молодь – це освітяни нового покоління!  Вони патріотичні, талановиті, професійні, сучасні, енергійні, комунікабельні, розумні та чесні, саме вони зараз творять наше майбутнє!

Перемога буде за нами!

Все буде Україна!

 DSC0723

Черкаська обласна організації Профспілки працівників

освіти і науки України