IMG 20230825 104413

25 серпня  у Києві Академія праці, соціальних відносин і туризму Федерації профспілок України за підтримки Проєкту Агенції USAID (США) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») провела VІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему: «Муніципальна реформа в контексті євроінтеграції України: позиція влади, науковців, профспілок та громадськості».

 

Метою конференції стало формування єдиного бачення напрямів муніципальної реформи в Україні відповідно до європейських принципів і стандартів на основі співставлення позицій з цього питання влади, науковців та інститутів громадянського суспільства, зокрема, профспілок, асоціацій органів місцевого самоврядування, громадських організацій тощо.

IMG 20230825 103020

На конференції були представлені дослідження учених, дослідників проблематики місцевого самоврядування, які були відібрані за результатами Всеукраїнського конкурсу «Краща наукова праця з проблематики муніципального права».

Перед учасниками конференції виступив заступник Голови ФПУ Євген Драпятий.

У своєму виступі від керівництва ФПУ він привітав учасників з Днем Незалежності України та зазначив, що у ФПУ горді тим, що АПСВТ, яка є ровесницею Незалежності України, працює, що дає свої плоди – не тільки у підготовці для держави висококваліфікованих фахівців, а ще і в напрацюванні рекомендацій щодо подальшого розвитку нашого суспільства в сучасних умовах.

IMG 20230825 105108

Сьогодні Україна знаходиться у стані повномасштабної війни з рф і муніципалітети зіграли неабияку роль в організації опору ворогу з перших днів військової агресії. Тепер перед нам стоять виклики, які потрібно буде долати разом: зокрема, щодо відновлення промислових підприємств та об’єктів інфраструктури в нашій країні, створення умов для гідної праці в Україні, гідної зарплати, що має стати одним зі стимулів повернення наших співвітчизників із-за кордону  до дому після війни, ми маємо в цій справі об’єднатися та консолідуватись, - наголосив заступник Голови ФПУ.

У науковому заході взяли участь викладачі та аспіранти закладів вищої освіти, науковці, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадські та профспілкові діячі, всі хто опікується питаннями успішного проведення муніципальної реформи в Україні відповідно до європейських принципів і стандартів.

Напрацювання Конференції у вигляді рекомендацій будуть передані до органів влади з перспективою їх подальшого застосування при прийнятті рішень та ухваленні нормативних актів.

 IMG 20230825 104459

Довідково.

Проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

З 2021 року Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» працює з 65 громадами у семи областях: Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Волинській, Закарпатській та Житомирській.

 IMG 20230825 103709

IMG 20230825 103255

 

Відеозвіт з конференції тут:

https://www.youtube.com/watch?v=6j-C2ZYpiPQ

Пресцентр ФПУ