Учасники семінару наради

          Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ регулярно проводить навчання профспілкових активістів з актуальних питань на базі обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, на обласних  семінарах, під час виїздів у районні та первинні організації Профспілки.

          Головною метою такого просвітницького заходу 15 листопада стало надання  виборному профспілковому активу районних  і міських комітетів Профспілки та  первинних профорганізацій більше інформації, необхідної у їх громадській діяльності. Хоча й вона періодично  розсилається сучасними засобами комунікації (електронною поштою та у різних месенджерах), висвітлюєтся на сторінці обласної організації Профспілки у facebook,   однак періодично варто поспілкуватися face to face.         

        

  За пропозицією голови обласної організації Профспілки Ніни Гушпіт, яка  відкрила семінар-нараду, учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять українців, що загинули від рук російських агресорів. Вона проінформувала про діяльність обласного комітету по відстоюванні соціально-економічних прав та інтересів спілчан за період, що минув після попереднього такого зібрання профактиву. Найбільшу стурбованість викликає погіршення стану оплати праці та скорочення чисельності працівників в організаціях і установах галузі.

          Працівники обласного комітету Профспілки доповіли про заходи щодо впорядкування обліку членів Профспілки, покращення фінансової роботи і контролю за сплатою членських профспілкових внесків та використанням коштів.

Ніна Гушпіт відкриває семінар нараду

           Було проведене практичне заняття із правильного складання річних статистичних  та  фінансових звітів  і  кошторисів профспілкових організацій.

          Відбувся  й обмін досвідом   з   питань  організаційної   та  фінансової    діяльності,  що  викликало  жвавий   інтерес  учасників, адже профспілкові лідери  щиро розповіли про свої цікаві напрацювання та висловили низку пропозицій щодо покращення цієї роботи.                                                                                                            

         Крім  того,  до  участі   у  семінарі   були   запрошені  фахівці  з    інших    актуальних тем.  Так,  регіональний координатор Всеукраїнської програми  ментального здоров’я  «Як ти?»  Лариса Підвербецька  і керівник   служби у справах  дітей  обласної  державної  адміністрації Марія Євчук розповіли  відповідно про згадану програму та про захист прав дітей в області  і  роль профспілкових організацій у цих  питаннях та  співпрацю з ними.

          Отримані   учасниками   семінару   знання   стануть   у   нагоді    в    їх профспілковій   діяльності.

Лариса Підвербецька

На світлинах:

- Ніна Гушпіт відкриває семінар-нараду;

- учасники зібрання;

- Лариса  Підвербецька  проводить мультимедійну презентацію Всеукраїнської  програми  ментального  здоров’я  «Як  ти?»;   

- Марія Євчук інформує про захист прав дітей   в   області   та співпрацю    у   цих  питаннях  з   профспілковими організаціями.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області

http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2957