DSC 1054

Запорізькі профспілки, відзначаючи Всесвітній День дій за гідну працю, 7 жовтня  дружньо вийшли на майдан Профспілок, провели флешмоб, встановили намет, в якому запорожці  заповнювали анкету з побажаннями  рівня гідної заробітної плати.

Своєю мирною акцією профспілки області звертають увагу влади на те, що трудящі гідні кращого життя. І якщо взяли курс на Європейський Союз, то повинні прагнути і до європейського рівня заробітної плати.

7 жовтня в 13-й раз відзначається Всесвітній день дій за гідну працю (WDDW). Починаючи з 2008 року, мільйони людей узяли участь у заходах, присвячених WDDW. І сьогодні - це день мобілізації у всьому світі: день, коли всі профспілки демонструють єдність та солідарність щодо своїх прагнень гідної праці та гідного життя. Адже саме гідна праця людей має займати центральне місце в діях урядів та парламентів країн, коли приймаються рішення про економічне зростання та побудову нових моделей економік. На першому місці має бути людина як основний виробник всіх матеріальних благ та фінансових прибутків для всього суспільства.

IMG 2550

"Гідна зарплата - це, перш за все зайнятість на високоефективних робочих місцях. Незважаючи на дуже складний період у житті нашої держави і всіх жителів Запоріжжя, майже на всіх металургійних підприємствах зберігаються робочі місця, зростає зарплата, забезпечуються соціальні пакети і гарантії. Хотілося, щоб так було і у всіх запорожців - гідне життя повинне бути у всіх жителів України, а майбутні вибори дали поштовх до приходу нових управлінців, здатних докорінно змінити розвиток економіки і соціальної політики нашого краю. "

Крім міста Запоріжжя інформаційні акції до Всесвітнього Дня дій за гідну працю пройшли і в районах і містах Запорізької області у формі зборів в трудових колективах, роздачі листівок та проводили консультації щодо роботи профспілок.

 IMG 2545

Запорізька обласна рада профспілок