web950x570 1

Кампанія "Зупинити рак на роботі" закликала Європейську комісію і Раду  Європи розповсюдити законодавство на небезпечні ліки і репротоксини.

Європейський парламент підтвердив необхідність негайних дій на законодавчому  рівні,  а  не  просто  вказівок,  щоб  запобігти  захворюванням на рак на роботі, включивши небезпечні ліки і репротоксини в Директиву по    канцерогенах і мутагенах (CMD). Тепер почнеться трьохсторонній процес з   Європейською Радою, Парламентом і Комісією із завершення роботи над законодавчим актом.

      Законодавство про захист працівників тепер підтримується не лише Європейським парламентом, але і - згідно з незалежним звітом про небезпечні наркотики, опублікованим у березні Комісією, - більшістю держав - членів, що входять в Європейську раду, а  також роботодавцями  і  профспілками, медичними працівниками і пацієнтами. Це запобігатиме професійній дії на працівників і пацієнтів у сфері охорони здоров'я канцерогенних, мутагенних і репротоксичных препаратів, які викликають рак на робочих місцях і репродуктивні проблеми та призводять до важких і смертельних випадків.

Як коаліція працівників служб життєзабезпечення, професіоналів і хворих  на рак, Кампанія вимагає дій з боку політиків і політичних лідерів, щоб зупинити подальші смертельні випадки, які можна було б запобігти. Власне дослідження   Європейської   комісії  показує,  що,  принаймні,  40   видам  раку можна запобігти, але ми ще не побачили значимих змін, яких  занадто  мало щодо попередження раку на робочих місцях в Європейському плані боротьби з раком.

Масштаби  проблеми  величезні: за оцінками, 100 000  нових смертей щорічно пов'язані з раком на роботі в результаті  професійної  дії шкідливих  речовин. При  цьому,  захисне  устаткування,  безпечніші  технології  і  належні методи  є доступними і не вимагають великих витрат, але працедавці навряд чи всюди впроваджуватимуть їх, якщо від них цього не будуть вимагати.

Кампанія"Зупинитиракнароботі",
Постійний
комітетєвропейськихлікарів(CPME),
Європейська
асоціаціятехніківаптек(EAPT),
Європейська
мережапобіобезпеці(EBN),
Європейська
коаліціяхворихраком(ECPC),
Європейська
федераціяасоціаціймедсестер(EFN),
Європейська
федераціяпрофспілокпрацівниківгромадськогообслуговуван-ня(EPSU),
Європейська
організаціямедичнихсестер(ESNO),
Європейська
конфедераціяпрофспілок(ЕКП),
Європейський
інститутпрофспілок(ETUI).

 

Федерація профспілок України