21586
Профспілки Дніпропетровщини продовжують надавати допомогу в обороні нашої держави, вирішенні гуманітарних проблем.
Зокрема, велику організаційну роботу здійснює обком профспілки комунальників (голова – Анастасія Демідова). На його заклик підприємства і профорганізації галузі в обласному центрі та інших містах регіону включились в допомогу армії та підрозділам тероборони. В облаштуванні блокпостів та бомбосховищ, встановленні загороджувальних засобів особливо відзначаються колективи Нікопольского КП «Міськавтодор-1», Новомосковський водоканал, МКП «Покровське ВУВКГ». Нікопольці також змінюють дорожні вказівники, щоб заплутати ворога в разі його появи на території області. Займаються вони й влаштуванням біженців. На підприємстві товариства УТОС організовано виробництво не чого небудь, а загороджувальних «їжаків» - це ще одне свідчення масового ентузіазму населення області і навіть людей з обмеженими можливостями. На потреби армії самовіддано працюють також підприємства галузі – завод «Прогрес», Дніпропетровський центр профосвіти, підприємство «Міськсвітло» (м. Днпро) та ін.
Півмільйона гривень перерахували у фонд оборони профспілкові організації підприємств «Інтерпайп-НТЗ», «Інтерпайп-НМТЗ», «НІКО-Тьюб». Значні суми на потреби підрозділів тероборони виділили також профорганізації Марганецького та Покровського гірничо-збагачувальних комбінатів, Дніпровського металургійного заводу. Всі працівники профспілкових комітетів та апарат Дніпропетровського обкому профспілки (голова – Андрій Чайка) перерахували на потреби оборони свій одноденний заробіток.
Майже 400 тис. грн. перерахували терком профспілки (голова – Сергій Юнак) та профкоми шахт Західного Донбасу на допомогу теробороні міст Павлоград, Першотравенськ, Тернівка.
Відгукнувся на спільну біду і Кам`янський міськком профспілки освіти і науки (голова – Ірина Небосенко). На придбання необхідних медикаментів та продуктів, виготовлення протитанкових «їжаків» він вже перерахував 200 тис. грн.
З 2014 р., з перших днів боїв на Донбасі активно допомагали нашій армії трудовий колектив і профспілковий комітет «ДніпроАзот». Не залишилися хіміки осторонь і сьогодні. За кошти профкому були придбані і передані армійцям берці, шкарпетки, намети, спальники, медикаменти та інше.
Обласна організація профспілки автомобілістів і дорожників (голова – Андрій Берчук) разом з профкомами та керівниками підприємств спільно забезпечують безкоштовне перевезення військових вантажів, мобілізованих з воєнкоматів. Особливо активно тут працюють колективи і профспілкові організація Служби автомобільних доріг, дніпропетровських автопідприємств «Автопромінь», «Зігфрід», «Автотранссервіс», «Карлсон», №№ 11231, 11263 та ін.
Активно включились у волонтерський рух члени профспілки – криворізькі будівельники, діяльність яких координує міськком профспілки (голова – Олімпіада Фарафонова). Вони допомагають армії і теробороні матеріалами, плетуть маскувальні сітки, збирають необхідні продукти. Кожен працівник міськкому профспілки віддав на оборону з власних коштів по 2 тис. грн.
Більше 120 біженців (в т.ч. дітей і вагітних) прийняв за останні дні колектив профспілкової оздоровниці «Санаторій «Курорт «Орлівщина» (гендиректор – Олександр Андрієнко). Вони були забезпечені всім необхідним, їм надавались медичні послуги. Все це стало можливим за фінансової та матеріальної допомоги облпрофорганізацій медиків, освітян, комунальників, профкому АТ «ДТЕК «Дніпровські електромережі», а також Орлівщанського старостату, Піщанської сільради та Черкаської селищної ради.
Додамо також, що в дніпропетровському Будинку профспілок відкрито бомбосховище, яким, в разі потреби можуть користуватись всі мешканці міста.
 
Прес-центр
Дніпропетровського облпрофоб’єднання