Учасники засідання президії

Чергове засідання президії обласного комітету Профспілки працівників державних установ 22 червня розпочалося хвилиною пам’яті та вшанування жертв другої світової війни в Україні та  загиблих під час російсько агресії.

         

Голова обласної організації Ніна Гушпіт та голови Снятинського, Богородчанського, Калуського, Верховинського, Коломийського районних комітетів проінформували про організаційну та внутріспілкову роботу щодо захисту прав, контролю за дотриманням трудового законодавства в держустановах галузі під час воєнного стану, надання фінансової допомоги ЗСУ, підрозділам тероборони, потерпілому населенню та членам профспілки. Загалом на ці цілі спрямовано близько 400 тисяч профспілкових внесків.

Президія рекомендувала організаційним ланкам Профспілки протягом липня п. р. на засіданнях комітетів, зборах обговорити стан оплати і умови праці спілчан,  посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу про діяльність Профспілки в умовах війни для покращення мотивації до профчленства, збереження первинок.

          На засіданні також обговорили співпрацю адміністрації та профорганізацій управлінь Державної казначейської служби України в області щодо соціального захисту працівників  в період воєнного  стану в Україні. Про це доповіли начальник та голова профкому головного управління ДКСУ в області Віра Смачило і Роман Морикін. Установи ДКСУ в області  в умовах воєнного стану належно виконують свої повноваження щодо забезпечення  взаємодії із розпорядниками бюджетних коштів, залученими до виконання завдань щодо відсічі збройній агресії. Працівниками управлінь ДКСУ  в поточному році неодноразово надавалася допомога підрозділам Збройних сил України, територіальної оборони та постраждалому населенню: - всього ЗСУ перераховано 133 105 грн. 

          З цього питання було прийнято відповідну постанову.

         Президія розглянула протокол установчих зборів та  лист-клопотання новоствореної первинної профорганізації Перегінської селищної  ради і взяла її на пряме обслуговування обласного комітету Профспілки.

          Крім того, президія доручила комісії з питань соціально-економічного захисту, охорони праці та правової роботи терміново підготувати обгрунтоване звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення механічного масового скорочення держслужбовців.

          На засіданні було вручено грамоту обласної організації Профспілки  ювіляру - баготорічному голові Богородчанського районного комітету Тарасу Рашкевичу.

 

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2632