290161161 7655827691125242 1991599933424548537 n
23 і 24 червня в м. Варшава (Польща) відбувся семінар за сприяння: Polskie Stowarzyszenie Pracowników Migracyjnych і Friedrich-Ebert-Stiftung. У заході в режимі онлайн взяли участь Олег Борисов, Заступник Голови Профспілки будівельників України (ПРОФБУД), експерт з питань зайнятості і трудової міграції і Світлана Самосуд, Голова Профспілки працівників АПК України.
 
Олег Борисов розповів учасникам заходу - профспілковцям з Польщі, Литви, Молдови, Німеччини, Словаччини і Норвегії про стан ринку праці в Україні під час війни, гуманітарні виклики і допомогу спілчанам галузі будівництва, надав експертну оцінку міграційним процесам (кількість біженців, правові норми, інтеграція з ринком праці), а також презентував веб-ресурс ПРОФБУД - «Вимушена міграція та робота в Європі» http://migration.profbud.org.ua/ - створений з метою надання всебічної і детальної інформації для українок та українців, які змушені були шукати захисту в країнах Європи, і наразі перебувають в пошуках роботи, щодо режиму тимчасового захисту, базових умов праці, механізмів захисту прав людини та трудових прав в країнах Європи. На сайті є актуальна інформація про базові умови праці (мінімальна зарплата, податки на дохід, час роботи, загальні правила трудового розпорядку, вихідних, відпусток тощо), про режим тимчасового захисту в Європі, інша корисна інформація. Світлана Самосуд розповіла про стан справ в галузі АПК, гуманітарні питання (поточний стан, заходи щодо допомоги спілчанам – біженцям).
Європейські колеги поділились питаннями інтеграції біженців з ринком праці, правові норми (німецький досвід) та оцінили форми профспілкового співробітництва.
Профспілка будівельників України (ПРОФБУД) висловлює щиру подяку Agata Żuraw, Polskie Stowarzyszenie Pracowników Migracyjnych і спілчанам з Польщі, Литви, Молдови, Німеччини, Словаччини і Норвегії за солідарну підтримку та допомогу. ПРОФБУД – СИЛА в ЄДНОСТІ!