IMG 20220824 1845091

 

Днями делегація Італійської загальної конфедерації праці відвідала Україну з гуманітарною місією.

 

До її складу увійшли Сержіо Бассолі, представник міжнародного відділу конфедерації, Діана Агостинелло, представниця відділення в регіоні Лації та Роберто Де Франческо, представник профспілки металургів регіону Абруццо.

З самого початку російської агресії Італійська загальна конфедерація праці надає значну солідарну підтримку роботі гуманітарного штабу ФПУ. Це вже третій гуманітарний вантаж, який ми отримуємо від італійських колег. Цього разу вони передали українським профспілкам малотонажний вантажний автомобіль, який використовуватиметься на благо членів профспілок, що постраждали від війни, а також майже півтори тони гуманітарного вантажу: продуктів харчування та предметів особистої гігієни.

Після розподілу у гуманітарному хабі ФПУ гуманітарні товари будуть передані в регіони України на потреби внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали внаслідок російської агресії.

Італійська делегація провела зустрічі з головою Закарпатської обласної ради профспілок Іваном Зелінським, який ознайомив зарубіжних колег з діяльністю профспілок області, заступником керівника департаменту міжнародної роботи ФПУ Романом Кравчиком. Серед питань що обговорювалися - продовження співпраці з гуманітарних питань та солідарні дії у зв’язку з неоліберальними реформами трудового законодавства України.

Символічно, що допомога від італійських друзів прибула 24 серпня, на День Незалежності України.

Федерація профспілок України висловлює щиру подяку Італійській загальній конфедерації праці за надану гуманітарну допомогу та солідарну підтримку народу України у цей важкий для нас час.

 

Пресцентр ФПУ