305799025 794447255321687 6180871881847460477 n
 
24 лютого 2022 року змінило життя не тільки нашої прекрасної квітучої України, але й кожного з нас. Перед обличчям загрози, яка нависла над нашою державою згуртувався весь народ: від дітей, які розбивають свої скарбнички, торгують власноруч зробленими виробами з українською символікою, до наших сивих стареньких, які віддають все, що можуть зі своїх і так невеликих пенсій. Волонтерський рух, який українці розгорнули не тільки в Україні, але й у багатьох країнах, вразив увесь світ.
 
Не стоїть осторонь допомоги для ЗСУ і трудовий колектив Рівненського обласного виробничого комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал». Ми звикло кажемо – трудовий колектив, але це одночасно й первинна профспілкова організація нашого підприємства, оскільки практично усі працівники водоканалу є її членами.
З перших тижнів російсько-української війни підприємство долучилося до волонтерського руху. Так, за гроші з одноденного заробітку було закуплено і передано одній з військових частин на передову продукти в асортименті, речі першої необхідності, медикаменти. З профспілкових внесків постійно надаємо матеріальну допомогу не тільки нашим працівникам, які призвані до лав ЗСУ і героїчно захищають усіх нас від рашистських загарбників, але й їх побратимам, а також внутрішньопереміщеним особам.
На одному із засідань профкому було прийнято рішення провести 3 – 4 вересня на алеї за кінотеатром «Україна» ярмарок- продаж для збору коштів на потреби ЗСУ, отримали повну підтримку від тоді ще директора Рівнеоблводоканалу Андрія Карауша. Умови були такі – пропонувати виключно ті вироби, які зроблені власноруч.
Дуже хвилювалися, бо оцінити роботи наших майстринь і майстрів мали усі містяни, які завітають на наш ярмарок, тим більше, що такий захід за межами підприємства, проводився нами вперше.
Спочатку хотіла вказати у статті прізвища і посади усіх, хто надав свої вироби; хто у свої два вихідні дні з 12-ої до 18-ої години пропонував ці вироби та спілкувався з гостями; хто був задіяний в організаційних питаннях, потім передумала, оскільки цей перелік зайняв би багато газетного місця. Дійсно це так, бо свої вироби надали не тільки працівники, які пройнялися цією ідеєю, але й наші діти, родичі, друзі і просто знайомі.
А, щоб ви мали уяву, постараюся перерахувати все, чим ми ярмаркували. Це були і картини, написані маслом, і вишиті нитками, бісером і шовковими стрічками з такими милими нашому оку квітами, і серед них – «Русский военный корабль иди …» і навіть українські бойові гусаки; рушники і серветки теж вишиті і нитками, і бісером; м’які іграшки; квіти у горщиках; браслети і сережки; букети з цукерок, фруктів, ковбаски з горішками.
 
305929200 794447188655027 5892776003343556404 n
В усі часи, якби важко не було нашій державі, українців ніколи не полишав гумор. Ми – не виключення. А ще беззаперечна віра у наші Збройні сили України і перемогу над загарбниками спонукали нас запропонувати усім бажаючим для відпочинку в оксамитовий сезон на березі нашого Чорного моря в українському Криму – шляпи, а бажаючим зустріти Новий рік в українському Криму – ялинкові прикраси. А наші пасічники пропонували запашний цілющий мед від українських бойових бджіл. Було і домашнє сало з часником.
Який же ярмарок без смаколиків. Коли оголосили про захід, то навіть не очікували, що буде стільки випічки. Чого тільки тут не було. Просто очі розбігалися. Тут були і кекси з різною начинкою, і горішки, і трубочки, і кошички, і печиво імбирне, і різні тістечка. І усе це різноманіття було в окремих упаковках із жовто-блакитними стрічками.
Ярмарок тривав два дні (3-4 вересня) і у підсумку нам вдалося вторгувати для наших воїнів 22 650,00 грн.
Усі зібрані кошти передамо для придбання тепловізора у військову частину, бійці якої зараз воюють на донецькому напрямку.
Дякуємо всім, хто долучився до ярмарку!
Зважаючи на зацікавленість рівнян, плануємо подібні благодійні заходи проводити і надалі.
 
305926407 794447298655016 1918568884733695111 n
 
Тамара ВОРОНЦОВА,
голова профкому РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»