1проф23 10

За повідомленням Голови Профспілки працівників культури України Людмили ПЕРЕЛИГІНОЇ, сьогодні, в день потрійного свята – ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ, ДНЯ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА та СВЯТА ПРЕСВЯТОЇ ПОКРОВИ, Профспілка з неймовірною гордістю привітала особливу мистецьку родину – наших українських акторів, які стали до лав Збройних Сил України заради свободи, незалежності та мирного майбуття на рідній землі.

Це справжні герої, наші самовіддані захисники, оборонці та визволителі держави.

Серед них – Народній артист України Євген НИЩУК, Заслужені артисти України Олександр ПЕЧЕРИЦЯ, Андрій РОМАНІЙ, Станіслав ШКЛЯРЕНКО, Андрій СНІЦАРЧУК, Олександр МАВРІЦ, артист вищої категорії Євген ДЗИГА, артист драми Василь КОРЖУК, артистка балету Вія КАЛЬВА та багато інших представників акторської професії.

IMG 20221013 144602 101022 2

Напередодні цих свят, виступаючи на засіданні Виконкому Міжнародної Федерації Акторів (ФІА) під керівництвом Генерального секретаря Домініка ЛУКЕРА, представник Профспілки працівників культури України, обраний членом Виконкому ФІА, голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки Анатолій ЯЛОВИЙ, окресливши воєнну ситуацію в Україні, привернув увагу колег-профспілковців до ряду болючих питань. Серед них – необхідність адресної фінансової допомоги акторам та їх сім'ям, потерпілим від збройної російської агресії.

Тобто, маючи досить обмежений фінансовий ресурс, викликаний воєнною ситуацією та враховуючи постійне перерахування профорганізаціями усіх рівнів власних коштів на підтримку Збройних Сил України для наближення нашої Перемоги, Профспілка, вперше за роки співпраці, була змушена звернутися до іноземних колег за цільовою матеріальною допомогою для потерпілих від збройної російської агресії працівників культури.

Слід зазначити, що Міжнародна Федерація акторів (ФІА), її членські організації та особисто Генеральний секретар ФІА Домінік ЛУКЕР – саме та міжнародна спільнота, яка  щиро переймається напруженою обстановкою в Україні та не залишається осторонь чужої біди. Як результат – надання ФІА посильної адресної допомоги своїм колегам-українцям, що дало можливість Профспілці працівників культури України фінансово підтримати акторів-воїнів ЗСУ та їхні сім'ї до Дня Захисника України.

Загалом 33 артиста театрів та концертних організацій у Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській областях та місті Києві отримали приємний подарунок - профспілкову допомогу від Профспілки працівників культури України та Міжнародної Федерації Акторів (ФІА).

Як зазначає Голова Запорізької обласної організації Профспілки Олена БОЙКО, яка від імені Профспілки привітала зі святом акторів-воїнів одного з найгарячіших на сьогодні регіонів – Запоріжжя: «Наші хлопці розчулені тим, що окрім Держави до них проявила турботу їх друга родина - Профспілка працівників культури України. Ця солідарність посилила впевненість, підняла їх настрій та зміцнила дух.

Вони низько вклоняються і кажуть: «… не хвилюйтесь наші рідні, ми поруч, ми вас обовязково захистимо, бо нас не зламати. А завдяки вам ми відчуваємо себе сильнішими…».

Отже, зі святом Вас, рідні наші воїни! Бережіть себе і Україну!

Окрема вдячність нашим колегам – Міжнародній Федерації Акторів (ФІА) та її Генеральному секретарю Домініку ЛУКЕРУ за підтримку і довіру.

 

На фото артисти Запорізьких театрів – воїни ЗСУ:

голова профкому «Театру юного глядача», Заслужений артист України С.Шкляренко, артист вищої категорії «Театру юного глядача» Є.Дзига, артист драми 1-ої категорії українського музично-драматичного театру ім. В.Г.Магара М.Савицький, артисти балету вищої категорії муніципального театру танцю Запорізької міськради А.Романов та С.Чмихало.

 

Профспілка працівників культури України