facebook 1666150730064 6988342671711015419

19 жовтня 2022 року на Прикарпатті, в одному із оздоровчих закладів Городенківщини, відбулося засідання обласного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2022 року. В його роботі взяв участь та виступив член штабу, в.о. Голови Ради профспілок області Володимир Уєвич. Обговорено актуальні питання в контексті проведеної літньої оздоровчої кампанії, на які звертали увагу також доповідачі, зокрема заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та голова Городенківської  ТГ Богдан Кобилянський.

Літня оздоровча кампанія в області розпочалася 21.06.2022, під час якої послуги з оздоровлення та відпочинку дітей надавали 18 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які внесені до державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку та пройшли державну атестацію. Пільгові категорії дітей з Прикарпаття та внутрішньо переміщені дітки мали можливість оздоровитися, а це – більш ніж 4000 дітей.

Як зазначив  в.о. Голови Ради профспілок області Володимир Уєвич, важливим є питання посилення міжвідомчої координації у цій сфері, збереження мережі дитячих закладів оздоровлення. Зокрема, на базі двох дитячих закладів санаторного типу, якими опікується Рада профспілок області, а саме: філій приватного Івано-Франківського обласного акціонерного товариства по туризму та екскурсіях “Івано-Франківськтурист” - “Дитячий заклад санаторного типу “Лікувально-оздоровчий комплекс “Верховина” та “Дитячий заклад санаторного типу “Лікувально-оздоровчий комплекс “Карпатські зорі” оздоровлено 2061 дитину з охоплених війною районів. Попри те, що з перших днів повномасштабної війни зусилля і ресурси профспілок насамперед були спрямовані на захист територіальної цілісності держави - на потреби Збройних Сил України перераховано майже 15,0 млн. грн., надано матеріальної допомоги членам профспілок та їх родинам на суму понад 1,2 млн. грн., на підтримку внутрішньо переміщених осіб спрямовано 2,4 млн. грн., для фінансування оздоровчої кампанії з бюджетів профспілкових організацій області на оздоровлення та відпочинок дітей спрямовано 1,7 млн. гривень.

Під час обговорення актуальних питань щодо планування оздоровлення та відпочинку дітей в умовах воєнного стану, в.о. Голови Ради профспілок області Володимир Уєвич привернув увагу на необхідності передбачення в місцевих бюджетах більше коштів на проведення оздоровчої кампанії. Адже пріоритетом завжди є питання безпеки та якості відпочинку маленьких українців.

Крім того, він ініціювання розглянути на черговому засіданні виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради проблемні питання щодо оздоровлення та відпочинку дітей, які виникають при реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 “Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану”, та підготувати відповідні пропозиції Кабінету Міністрів України.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області