ГАЛИЧ

20 жовтня 2022 року відбулося виїзне пленарне засідання Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників культури на базі Національного заповідника «Давній Галич». Перед початком роботи пленуму з оглядовою інформацією про одне з цікавих історичних місць сили і слави Прикарпаття, колишню столицю Галицько-Волинського князівства Давній Галич виступив Генеральний директор заповідника Володимир Олійник.

 

Головним питанням порядку денного пленуму було  -  «Про роботу обласного комітету профспілки працівників культури щодо забезпечення трудових і соціально-економічних прав в умовах воєнного стану». Доповідач Голова обласної організації профспілки працівників культури, в.о. Голови РПО Володимир Уєвич відзначив позитивні напрацювання профспілчан, також подякував за активну участь в підтримці ЗСУ, внутрішньо-переміщених осіб, волонтерство. В.Уєвич нагородив Почесною Грамотою ФПУ Михайла Білоуса, голову Рогатинського районного комітету профспілки працівників культури  і голову ППО «Давній Галич» Тараса Зінковського нагрудним Знаком Ради профспілок області «Почесна відзнака» за активну участь в профспілковому житті організації та з нагоди професійного свята працівників культури і аматорів народного мистецтва, яке вони відзначатимуть невдовзі в листопаді.

Згідно порядку денного засідання - обрано делегатів на ІХ звітно-виборну конференцію Ради профспілок області, яку заплановано провести в грудні.

Цього дня для учасників пленуму також був проведений семінар-навчання з особливостей регулювання трудових відносин у період дії воєнного стану та ролі профспілок. Розглянуто соціальні стандарти на 2023 рік, питання укладання колективних договорів, порядок здійснення профспілками громадського контролю в умовах воєнного стану, тощо. Підготувала та провела семінар заступниця Голови Ради профспілок області Олександра Гринів.

По завершенні роботи пленуму його учасники взяли участь в екскурсії заповідником «Давній Галич».

ДАВНІЙ ГАЛИЧ

Рада профспілок Івано-Франківської області

http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2716