20230606 092600

  Десятки країн світу, сотні благодійних організацій допомагають сьогодні  Україні у її боротьбі з російською агресією. Ще з часу вторгнення на Донбас та анексії Криму у 2014 р. залучився до цієї роботи й Міжнародний благодійний фонд «Підтримка лікарень України» (США, президент – Віталій Дубіль-молодший), який з того часу надіслав вантажів для медзакладів нашої країни на суму 5,8 млн. доларів. Крім того, він допомагає засобами тактичної медицини безпосередньо військовим частинам, яким, зокрема, було надано значну кількість спеціальних  бойових портативних аптечок натівського зразка.

  Особливі звязки у цього Фонду з прифронтовою Дніпропетровщиною. Ось і нещодавно у обласну клінічну лікарню  ім. Мечникова від нього надійшов вже четвертий вантаж майже на півмільйона доларів, який складається з ліжок інтенсивної терапії, ультразвукового та діагностичного обладнання, медичних холодильників, хірургічних наборів, спеціальних термометрів, витратних  та інших матеріалів, які так потрібні зараз для лікування наших поранених воїнів.

   Кошти на цю гуманітарну допомогу, як розповів представник благодійного фонду Віталій Дубіль, збирала українська громада США за підтримки донорів та партнерів в Північній Америці та Європі.  Партнерами в Україні виступають Міжнародний благодійний фонд «Сприяння розвитку медицини» (Київ, керівник - Олег Овечко), Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок (голова - Анатолій Яловий) та Дніпровський центр професійно-технічної освіти (керівник - Олександр Стрілець). Вантаж був відправлений ще у березні цього року зі  штату Денвер, але логістичний шлях у нинішніх умовах виявився дуже складним. Та всі проблеми вдалося владнати завдяки допомозі  десятків небайдужих людей з різних країн.

   Генеральний директор ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко подякував всім, хто був залучений до надання цієї гуманітарної допомоги, нашим друзям і партнерам з-за кордону, профспілкам області, які  всі ці останні 9 років піклуються про забезпечення  обласної клінічної лікарні та інших медзакладів Дніпра всім необхідним для лікування  поранених воїнів.

20230606 084030

                                      Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання