14.06.23 1

14 червня 2023 року відбулося засідання Президії Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України.

Розглянуто питання про поточну ситуацію у членських організаціях Профспілки. Члени Президії зазначили, що у всіх областях однією з основних проблем є проблеми в оплаті праці, рівень якої для певної категорії спілчан є нижчим фактичного рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Для працівників, оплата праці яких регулюється ЄТС, відбувається зрівнялівка в оплаті праці, оскільки відсутні доплати, надбавки, премії з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи, а відбувається лише доплата до мінімальної заробітної плати.

Члени Президії були поінформовані, що Центральна Рада Профспілки очікує відповідь від Міністерства соціальної політики України на відповідний лист щодо ситуації з оплатою праці в установах соціальної сфери.

Окремо відзначено, що навіть в умовах воєнного стану, більшість членських організацій Профспілки не тільки продовжують виконувати свої статутні завдання, а й навчилися і реалізують гуманітарну та волонтерську діяльність, допомагають Збройним Силам України, здійснюють інформаційно-методичну роботу, відновлюють заходи оздоровчого характеру.

14.06.23 2

Президія Центральної Ради Профспілки підтримала Заяву Президії ФПУ щодо засудження підриву російськими окупаційними військами греблі Каховської ГЕС та ліквідації наслідків трагедії і рекомендувала головам членських організацій Профспілки, по можливості, долучитися до надання фінансової, гуманітарної та іншої необхідної допомоги людям, які евакуюються із зони підтоплення, і постраждали внаслідок Каховської трагедії.

Наступне питання порядку денного засідання - про проведення звітів і виборів профспілкових органів у членських організаціях Профспілки. Головам членських організацій Профспілки для проведення звітно-виборної кампанії у первинних профспілкових організаціях надано рекомендовані зразки документів звітно-виборних зборів (конференцій) з урахуванням змін у законодавстві та умов воєнного стану і порядок створення та державної реєстрації профспілкової організації.

На засіданні Президії затверджено план роботи Центральної Ради Профспілки на червень-грудень 2023 року.

Розглянуто інші організаційно-кадрові питання.

Приємною несподіванкою для членів Президії став візит представників ДФТГ-35 «Привид» 241 бригади територіальної оборони ЗСУ, які вручили Подяку Центральній Раді Профспілки працівників соціальної сфери України за активну громадську позицію, сприяння, підтримку та надання волонтерської, гуманітарної допомоги підрозділам Збройних Сил України.

14.06.23 3

Профспілка працівників соціальної сфери України