243345

 Державна служба України з надзвичайних ситуацій за дорученням Міністра внутрішніх справ України відповіла ФПУ на її пропозицію щодо готовності розмістити людей, які евакуюються із зон підтоплення, на базі санаторіїв та інших об'єктів Федерації профспілок України.

 

У листі Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС зазначено:

«Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», питання організації та проведення евакуації покладено на Херсонську обласну військову адміністрацію. Для координації робіт, залучення сил і засобів з ліквідації надзвичайної ситуації, у тому числі щодо розміщення людей, які евакуюються із зон підтоплення, створено Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Інформацію щодо готовності розміщення евакуйованого населення на базі санаторіїв та інших профспілкових об'єктів передано на гарячу лінію Херсонської обласної військової адміністрації та до Штабу (контактні телефони: 0800-101-102 та 0800-330-951)".

Нагадаємо, що відразу після катастрофи на Каховській ГЕС 6 червня Президія Федерації профспілок України ухвалила Заяву, в якій закликала всі профспілкові організації, санаторно-курортні заклади і готелі надавати необхідну допомогу людям, які евакуюються із зони підтоплення.

Голова ФПУ Григорій Осовий поінформував Міністра внутрішніх справ України, голову Штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС Ігоря Клименка і голову Херсонської обласної державної адміністрації Олександра Прокудіна про можливості і готовність розмістити людей, які евакуюються з зони підтоплення, на базі санаторіїв та інших профспілкових об’єктів, а також надати їм необхідну допомогу.

 

Пресцентр ФПУ