24e6194fd98c39a9
Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий вчергове звернувся до Кабінету Міністрів України щодо критичної ситуації на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві (ХДАВП) та відновлення порушених прав працівників цього підприємства.
 
«Вже дев’ятий рік з порушенням передбачених законом строків тривають процедури банкрутства ХДАВП, а задоволення вимог працівників - кредиторів не забезпечується. Станом на сьогодні зарплатний борг підприємства складає близько 300 млн. гривень, - йдеться у зверненні,- Люди, які складають гордість авіабудівної галузі, надію на її відновлення в повоєнний час, опинилися заручниками бездіяльності судових органів та органів влади, змушені будуть звертатися до міжнародних організацій та Європейського Суду з прав людини, щоб захистити основоположні права на життя та соціальний захист. На наше переконання, це не сприятиме щонайшвидшому євроінтеграційному процесу для України та призведе до іміджевих втрат держави", - зазначено у листі Голови ФПУ.
За повідомленням Профспілки працівників авіабудування та машинобудування України, стало відомо про реакцію на дане звернення, що було зроблене за ініціативою профкому ПО ПАУ на ХДАВП та ЦК Профспілки, - Першимо Віце-прем’єр-міністром України Ю.Свириденко дане доручення всім профільним органам (Мінстратегпрому, Мінюсту, Мінекономіки, Держпраці, Укроборонпрому) спільно розглянути звернення Голови ФПУ та повідомити про результат.
 
- Чи буде це чергова відписка? - запитує Профспілка. - Побачимо.
Проте профком ПО ПАУ на ХДАВП не полишає наміру всіма доступними методами добиватися справедливості та поновлення прав працівників ХДАВП.
 
Профспілка працівників авіабудування та машинобудування України
 
Джерело: