12 04 2023 643672b0d05d20 82012460 soc

Харківська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення  та її членські організації продовжують свою роботу незважаючи на постійні обстріли з боку росії.

 

Наша організація, станом на сьогодні, вже виконала прийняті постанови IV Пленуму Харківської обласної організації Профспілки від 07.06.2023 року щодо збору коштів на відновлення зруйнованої будівлі профспілок Палац Праці та надання посильної безповоротної добровільної фінансової допомоги на ЗСУ грошима!

Первинні профспілкові організації   11-ти підприємств долучились до збору коштів на відбудову  Палацу Праці, зробивши внески від 1 до 14 тисяч гривень.

Для збору коштів для ЗСУ долучились та зробили внески від 2 до 15 тисяч  гривень первинні профспілкові організації 8-ми підприємств та Харківська обласна організація Профспілки.

Питання логістики, комунікації та визначення потреб військової частини, за згодою, були доручені Олександру Білоусу - голові первинної профспілкової організації КП «Муніципальної компанії поводження з відходами» (військовозобов’язаний у запасі).

Після врегулювання усіх фінансових питань, згідно з Податковим кодексом, добровільна фінансова допомога була перерахована.

І сьогодні, ми отримали Подяку від наших захисників.

Сподіваємось, що наш внесок допоможе славним Збройним силам України у звільненні нашої Української землі від російських загарбників.

Попри все, життя триває і профспілки завжди готові надати підтримку тим, кому вона вкрай потрібна.

6 червня 2023 року стався черговий злочин росії, було підірвано греблю Каховської гідроелектростанції. Це призвело до затоплення  80 населених пунктів, постраждало близько 16 тисяч людей, серед яких члени профспілки Херсонської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства. 

Більшість наших первинних профспілкових організацій відгукнулися на заклик щодо збору коштів для допомоги Херсонській обласній організації Профспілки для підтримки постраждалих. У дуже стислий термін гроші були зібрані та перераховані для допомоги нашим спілчанам.

подяка

Окрім цього, підприємства Харківщини відправляли транспорт з гуманітарною допомогою, яка містила: насоси, генератори, питну воду, харчі, різноманітні матеріали та багато іншого. Суттєву допомогу надали КП «Харківські теплові мережі» та КП «Муніципальна компанія поводження з відходами».

Війна триває понад 500 днів, але ми продовжуємо свою роботу та боротьбу.

Так, зокрема, у Куп’янську відновили роботу комунальні підприємства «Комунальник», «Куп’янськтеплоенерго», «Куп’янський Водоканал».

Для відновлення роботи первинних профспілкових організацій на цих підприємствах були надані консультації спеціалістами обласної організації, пройшли збори,  обрані  профспілкові комітети, голови первинок.

Президія Харківської обласної організації Профспілки ухвалила рішення про надання фінансової підтримки членам профспілки, які частково або повністю втратили житло. Наразі формуються списки постраждалих від російської   агресії.

Допомогу вже отримали члени профспілки КП «Комунальник».

 

Лариса Успенська, Голова ХООПС