18.10.23

З 12 квітня 2022 року, коли внаслідок бойових дій було пошкоджено водовід Дніпро–Миколаїв, яким здійснювалося постачання води до міста, Миколаїв був позбавлений централізованого водопостачання. Міською владою було вирішено подавати в трубопровід технічну воду з Південного Бугу, яка має підвищений рівень хлоридів. Зрозуміло, що таку воду можна використовувати лише у господарських потребах, а для приготування їжі вона не підходить.

Жителі міста змушені набирати очищену питну воду у безкоштовних точках видачі питної води, зі свердловин, що відкрилися по місту, резервуарів-накопичувачів, або просто купувати у магазинах. Ситуація з питною водою значно погіршилась після підриву Каховської ГЕС.

Федерація профспілок України запропонувала членським організаціям гуманітарну підтримку у вигляді бутильованої питної води, яку згідно Договору надало Данське агентство профспілкового розвитку. Миколаївська обласна рада профспілок негайно звернулась до Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги членам профспілок, профспілковим організаціям, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії, з проханням направити гуманітарну допомогу в нашу область для розподілу між членськими організаціями.

18.10.203

Згідно рішення Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги, було закуплено 1380 бутлів мінеральної води «Кривоозерська» та розподілено ДП «Миколаївський бронетанковий завод, ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» та обласним галузевим профспілковим організаціям.

Миколаївська обласна рада профспілок висловлює щиру вдячність ФПУ та Гуманітарному штабу за підтримку та надану допомогу спілчанам Миколаївщини у складний воєнний стан в Україні.

18.10.20231

Миколаївська обласна рада профспілок