5 060324

27 лютого 2024 року в Дніпрі у змішаному форматі відбулося засідання Президії Центральної ради ПМГУ. Свою роботу його учасники розпочали з найважливішого питання порядку денного: «Про допомогу Збройним силам України».

 

«Допомога ЗСУ, підтримка спілчан, які були мобілізовані і наразі захищають Батьківщину на фронті, стали пріоритетними напрямами діяльності ПМГУ з самого початку широкомасштабного вторгнення агресора на нашу землю, – підкреслив Голова ПМГУ Олександр Рябко. – Два роки тому Президія Центральної ради Профспілки прийняла рішення направити 1 мільйон гривень від ПМГУ до фонду «Повернись живим». І сьогодні я дякую нашим первинним і територіальним організаціям, які продовжують і розширюють роботу в цьому напрямі, активно займаються волонтерською діяльністю, дієво допомагають нашим воїнам».

Центральна рада ПМГУ ухвалила рішення придбати п’ять квадрокоптерів та набори батарей до них і відправити їх в одну з військових частин, де воюють наші хлопці, члени Профспілки.

В ході лютневого засідання Президії закуплені безпілотники були передані безпосередньо нашому захиснику, колишньому гірнику шахти Козацька Криворізького залізорудного комбінату Дмитру Дворку та його побратимам.

Бійці запевнили, що дрони стануть їм у нагоді у стримуванні ворога та щиро подякували Профспілці за допомогу і відчутну підтримку.

Після зворушливої зустрічі з героями-фронтовиками Президія ЦР Профспілки обговорила низку робочих питань черги денної. З інформацією щодо них виступили перший заступник Голови ПМГУ Валерій Гавриленко, головний правовий інспектор праці Ольга Зубець, головний технічний інспектор праці Володимир Білик, головний бухгалтер Євгенія Кондратьєва.

2 060324

Зі щирою зацікавленістю учасники засідання слухали розповідь голови ПО ПМГУ ПрАТ «Дніпровський металургійний завод» Сергія Крамарчука про складну, але успішну боротьбу первинки за підвищення заробітної плати працівникам підприємства. За результатами переговорів та КТС була підписана Угода між роботодавцем (ПрАТ «ДМЗ») та профспілковим комітетом первинної організації ПМГУ, якою передбачено з 1 березня 2024 року підвищення рівня заробітної плати працівникам заводу шляхом збільшення фонду оплати праці на 22,2% та згідно диференціації в оплаті праці між працівниками підрозділів підприємства станом на 1 грудня 2023 року.

Сергій Леонідович подякував спеціалістам Дніпропетровської обласної ради та Центральної ради Профспілки за підтримку профкому у колективно-договірному процесі та фахове супроводження в ході колективного трудового спору з роботодавцем.

На завершення засідання члени Президії ухвалили відповідні постанови з усіх розглянутих питань.

1 060324

Професійна спілка трудящих металургійної

і гірничодобувної промисловості України