unnamed 43 

     9 квітня 2020 року Київська міська профспілка працівників, підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та суміжних сфер діяльності звернулася до Голови Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка та Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з проханням щодо забезпечення фінансуванням на період карантину працівників районних комунальних підприємств, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва.

  Проблема полягає в наступному. У зв’язку з карантином районні комунальні підприємства, які надають послуги з харчування в навчальних закладах м. Києва, зокрема, «Шкільне харчування» та «Шкільні їдальні» не працюють. Джерелом фінансування цих підприємств є кошти місцевого бюджету. З початку введення карантину працівники вказаних закладів перебувають у оплачуваних відпустках або відпустках за свій рахунок. У зв’язку з тим, що підприємства не працюють, коштів на оплату цим працівникам в подальшому немає. Людей турбує питання: чи будуть їм на період до кінця продовження карантину (до відновлення роботи підприємств) платити якісь кошти.

    Нагадуємо, що стосовно вищеозначеної проблеми 08 квітня ц.р. Київська міська рада профспілок поінформувала у своєму листі Федерації профспілок України, коли надавала інформацію щодо моніторингу роботи членських організацій, та зазначила прохання отримати роз’яснення із цього питання від Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг. 

 

Київська міська рада профспілок