IMG 22042244244

Днями відбулася зустріч за круглим столом низки соціальних партнерів Полтавщини – відділення Національної служби посередництва і примирення, керівників місцевих громад, очільників профспілок, представників громадських фондів та центрів правової допомоги, науковців, на якій було акцентовано увагу на необхідності ефективнішого використання механізмів співпраці гілок влади з профспілками, громадськістю.  

 

У виступах профспілкової сторони, зокрема голови облпрофради Ірини Богуш, наголошувалося, що останніми роками, і не лише через пандемію ковіду та воєнний стан, в області значно пригальмувалися процеси партнерського співробітництва в рамках чотиристоронньої територіальної Угоди між обласною військовою адміністрацією, обласною радою, обласним об’єднанням організацій роботодавців та обласною радою професійних спілок – її дія не пролонговується з 2022 року. Понад десять років не збиралася й обласна тристороння соціально-економічна рада. Прискорення потребує і налагодження тісніших зв’язків профспілок з новоствореними громадами.

Учасники круглого столу окреслили шляхи посилення впливу органів місцевої виконавчої влади, самоврядування, громадських формувань на реалізацію соціально-економічної політики в регіоні.

Конкретним кроком стало підписання головою облпрофради Іриною Богуш та виконавчим директором обласної асоціації органів місцевого самоврядування Володимиром Микійчуком Меморандуму про співпрацю та взаємодію.

IMG 2024040 098

Полтавська облпрофрада