P1190115

В трудових колективах Закарпаття посилюється занепокоєність людей спробами нинішньої влади проштовхнути антисоціальні законопроєкти, у тому числі «Про працю», «Про внесення змін до деяких законодавчих  актів України», й зокрема, «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

            25 січня в місті Ужгороді у спорткомплексі «Юність» відбулася акція протесту профспілок Закарпаття, в якій взяли участь понад 350 спілчан-представників різних галузей: освіти і науки, охорони здоров’я, культури, державних установ, будівництва, машинобудування, текстильної і легкої промисловості, агропромислового комплексу, житлово-комунального господарства, лісових галузей, пошти і зв’язку та інших.  Вона проводилася у формі флешмобу, щоб підкреслити важливість протестних дій профспілок проти антисоціальних законів у рамках Всеукраїнської акції «Хвиля гніву».

            Учасники акції тримали плакати з гаслами: «Ні – трудовому рабству!», «Профспілки – за справедливу  трудову реформу!», «Не дозволимо  порушити  наші  трудові права!», «Законопроєкт про працю – це ганьба уряду!» тощо .

            Звертаючись до учасників акції, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько наголосив, що профспілки краю усіма можливими способами намагаються протидіяти законам, які ущемлюють права працюючої людини, а також масштабному наступу на профспілки. «Борітеся – поборете!» – цими словами Івана Франка закінчив свій емоційний виступ профспілковий лідер області.

            Було ухвалено Звернення з вимогами до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України.

Учасники акції провели символічну профспілкову хвилю гніву. Вона проходила під мелодію пісні «Україна» (слова і музика Тараса Петриненка), яку виконав учасник студії «Соло Міо» обласного Будинку культури профспілок Сергій Юзьків.

У день профспілкової акції Володимир Фленько дав телеінтерв’ю кільком обласним телеканалам.

На фото:   учасники профспілкової акції:

                  символічна хвиля гніву;

P1190120

                  голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько                  

                 (праворуч) під час телеінтерв’ю. 

P1190110

Фото автора

Сергій Баранчиков

Прес-центр Закарпатської облпрофради