1

Центральний комітет Профспілки металургів і гірників України направив на адресу голови Верховної Ради України Д.Разумкова Звернення стосовно законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» (реєстр. №2681).

«Цей проєкт є унікальним прикладом порушення такої кількості національних законів, починаючи з Конституції України, та міжнародних норм, що викликає сумніви щодо компетентності тих депутатів Верховної Ради, які його подали, - йдеться у Зверненні. - Висновки фахівців, експертів та спеціалізованих юридичних установ також підтвердили невідповідність положень даного законопроєкту Конституції і нормам міжнародного права. Висновки Міністерства юстиції України та науково-експертного управління ВРУ теж засвідчили невідповідність багатьох положень законопроєкту основоположним правам людини і національному законодавству. Врешті-решт, і громадяни України, підтримавши петицію, висловили своє негативне ставлення до цього проєкту».

ЦК ПМГУ, висловлюючи думку металургів і гірників України, вимагає виключити законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)»  з порядку денного ВРУ, терміново створити робочу групу з представників сторін соціального діалогу та розробити проєкт, який би відповідав національному законодавству та міжнародним нормам.

Звернення ЦК ПМГУ до голови Верховної Ради України Д.Разумкова

Інформаційний центр ЦК ПМГУ