chains 1

Профспілчани Рівненської області продовжують  інформаційну  кампанію проти прийняття рішення про включення   до порядку денного чергового засідання ВРУ законопроекту 2681  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок). У своїх зверненнях до Голови Верховної Ради України, Народних депутатів від Рівненщини вони вимагають відтермінування прийняття рішення з цього питання Комітетом з питань  соціальної політики  та захисту  прав ветеранів  без додаткових погоджувальних процедур з профспілками з метою  недопущення порушень Конституції, Законів України та Міжнародних актів, ратифікованих Україною.

Відповідні листи-звернення від ФПО були надіслані до Верховної  Ради України , до Міністерства юстиції,Народних депутатів від Рівненщини.  До виконання рішення Президії Федерації профспілок Рівненської області від  01.06.2020р. №П-45-1 «Про звернення ФПО, її членських організацій до Народних депутатів від Рівненщини щодо проекту Закону № 2681» долучилися всі членські організації.

Найбільш цілеспрямовано і активно цю роботу проводять профспілчани-комунальники, з держустанов, освіти і науки, споживчої кооперації,соціальної сфери, культури, Укрпошти, медицини, лісового господарства, текстильної промисловості та інші.

Реакція ФПО та її членських організацій на неправомірні дії комітетчиків з ВРУ,очолюваних Галиною Третяковою,  схожа на ланцюгову реакцію у боротьбі за правду і соціальну справедливість. І є надія,що ця реакція,помножена на профспілкову солідарність всіх спілчан України, зупинить всі подальші спроби  позбавити профспілки їх законних прав.

Людмила Войтович,

 головний спеціаліст із організаційної та статутної діяльності