1598941542 5f4d140068bbb086484523

Про особливості організації навчання під час карантину та ініціативи МОН щодо цього навчального року про це йшлося під час пресконференції щодо початку нового 2020-2021 навчального року за участі т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

«1 вересня розпочнеться навчальний рік. Дуже важливо, щоб здобувачі освіти навчались у безпечних умовах. Організація матеріально-технічного та фінансового забезпечення закладів освіти – це повноваження місцевих органів влади та засновників. Тому місцева влада повинна забезпечити заклади освіти усім необхідним, а саме – засобами дезінфекції, миючими засобами та захисними масками», – наголосив Сергій Шкарлет.

Т.в.о. Міністра зазначив, що станом на 1 серпня існує 8,5 млрд грн залишків освітньої субвенції. МОН інструктивним листом передбачило можливість їх використання для організації безпечних умов навчання та надання певних надбавок для викладачів, у яких буде збільшений обсяг роботи у зв’язку з підготовкою до дистанційного навчання.

До того ж, МОН рекомендувало засновникам закладів освіти:

  • забезпечити безперебійне водо-, електро-, газо- та теплопостачання шкіл;

  • забезпечити підвезення у сільській місцевості учнів та педагогів до шкіл, а також у зворотному напрямку до місця проживання;

  • створити умови для організації харчування учнів, належного питного режиму тощо.

Натомість директори шкіл мають створити умови для соціального дистанціювання та уникнення скупчень, а також обладнати місця для обробки рук антисептиком та збору використаних масок і рукавичок.

Для цього МОН підготувало алгоритми дій директора у разі виявлення в учня або персоналу ознак гострої респіраторної хвороби.

Детальніше

Профспілка працівників освіти і науки України