P1190406

В місті Ужгороді на фасаді обласного Будинку культури профспілок встановлено меморіальну дошку легенді української хореографії, народному артисту України Михайлу Суслікову.

Понад 55 років Михайло Львович керував одним з найкращих аматорських колективів країни - Заслуженим самодіяльним ансамблем танцю України "Юність Закарпаття" Будинку культури профспілок, який з великим успіхом понад півстоліття представляв хореографічне мистецтво України, Закарпаття і міста Ужгорода на престижних міжнародних фестивалях і конкурсах.

Після смерті видатного балетмейстера Закарпатська облпрофрада звернулася до Ужгородської міської ради щодо увіковічення пам'яті Михайла Суслікова, який є Почесним громадянином міста Ужгорода. Одну з вулиць міста названо його ім'ям. І ось на Будинку культури профспілок, де він працював десятки років, встановлено меморіальну дошку з бронзовим барельєфом балетмейстера, яку за сприяння головного архітектора Ужгорода Олега Боршовського виготовив скульптор Василь Заляско.

Відкриваючи зібрання з нагоди цієї події, директор обласного Будинку культури профспілок Ганна Табакович відзначила що на відкриття меморіальної дошки Михайлу Суслікову прийшли представники профспілок, ветерани ансамблю "Юність Закарпаття", культурна громадськість міста.

P1190411 1

На зібранні виступили Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, діти Михайла Суслікова - Людмила і Леонід, які танцювали в ансамблі, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько, голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин, член ЦК

Профспілки працівників культури України Юрій Глеба та інші. Було сказано багато добрих слів на адресу Михайла Львовича Суслікова, який назавжди увійшов в історію вітчизняної хореографії.

На фото:

- під час відкриття меморіальної дошки видатному балетмейстеру Михайлу Суслікову;

- на зібранні - керівники галузевих профспілок краю;

- меморіальна дошка Михайлу Суслікову на фасаді обласного Будинку культури профспілок.

 P1190418

Фото автора

Сергій Баранчиков,

прес-центр Закарпатської облпрофради