IMG 20201005 111418

Напередодні Всесвітнього дня дій за гідну працю 5 жовтня ц.р. Київська обласна рада профспілок провела круглий стіл: «Про дії соціальних партнерів щодо збереження робочих місць і трудових гарантій працівників в умовах кризи ринку праці, спричиненої світовою пандемією COVID-19».

 

У його роботі взяв участь та виступив почесний голова Київської облпрофради Валентин Федорович Кононенко, який сорок років пропрацював у Київській облпрофраді (КОПРС) і 20 років її очолював.

Звертаючись до учасників: керівників членських організацій КОПРС, членів її Президії, соціальних партнерів, високо посадовців органів влади, Валентин Федорович зазначив:

- День дій за гідну працю – це чудовий день. Хотілося б, щоб усі дні праці для людини були днями свята. Щоб вона йшла на роботу як на свято. В нашій країні праця – це фактор, який сприяє життю людей.  І основна роль профспілок полягає у тому, щоб праця була людині у радість, сповідувала справедливість, безпечність і щоб працююча людина знала, що вона потрібна суспільству, що вона приносить йому користь.

IMG 20201005 111603

- Робота у профспілці це – те, що потрібно кожній людині, тому що лише профспілки здатні дійти до кожної людини праці і створити такі суспільні відносини, щоб працівник відчував себе гідно, - зазначив В.Ф.Кононенко. - Ми маємо планувати усю свою подальшу роботу так, щоб підтримати людину праці, створити їй належні умови, щоб вона мала заробіток і безпеку на робочому місці. Людина праці має бути шановна у державі, тоді і наше суспільство буде міцніше та бойовитіше.

Вручаючи Валентинові Федоровичу Почесну Грамоту Президії ФПУ, заступник Голови ФПУ Євген Драпятий підкреслив:

- Для того, щоб працювати у профспілках, потрібно мати велику любов до людей. Валентин Федорович – людина, яка багато віддала людям, а люди віддають йому. Його помітні риси – конструктивізм і практичність. Не гола теорія, а щоденна робота з єдиною думкою: а що ще можна зробити кращого для людей?

IMG 20201005 111510

Євген Михайлович побажав ветеранові лишатися у профспілковому строю та щедро ділитись своїм досвідом з молодими профспілковцями.

- Молодь у нас хороша, ініціативна, - зазначив Євген Драп’ятий, - але, як казав митрополит Андрей Шептицький, - необхідний симбіоз полягає у мудрості старших і енергії молодого покоління.

Виховання працею – це неперевершена цінність, - сказав він на завершення та разом з присутніми подякував Валентинові Федоровичу за його людяність та працьовитість.

Детальніше

20201005 132702

Київська обласна рада профспілок