КАРА

Через запроваджений у листопаді карантин вихідного дня економіка України втратить 6 млрд грн.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів економіст, координатор експертної платформи Нацбанку України Андрій Блінов.

“Точно втрати бюджету ніхто не оприлюднював, і їх взагалі важко порахувати. Це питання значної тінізації економіки, особливо використання великої кількості приватних підприємців, ФОПів не тільки для ведення реального малого бізнесу на свій страх і ризик, а також використання, як елементів або прокладок для середнього і великого мережевого бізнесу”, – зазначив економіст.

Водночас Блінов оприлюднив результати робочих підрахунків експертів Нацбанку України щодо втрат від карантину:

“Оголошення в листопаді трьох з чотирьох вікендів карантинними з тими обмеженнями, які запроваджені, призведуть до втрати цього року 0,15% українського ВВП. Відносно невеликий показник, однак якщо перерахувати його в абсолютні показники, це 6 млрд грн ми орієнтовно можемо недорахуватися ВВП цього року у порівнянні з тим, якби ми такий карантин не запроваджували”.

При цьому експерт зауважив, що здоров’я громадян є важливішим, ніж економічні втрати

Прес-центр ФПУ – за повідомленнями ЗМІ