IMG 7711

21 листопада 2020 року своє 90-річчя відзначає прекрасна та непересічна людина – профспілковий діяч з багаторічним стажем, колишній секретар Укрпрофради Михайло Антонович Запольський.

Його небайдужість до проблем людини праці, організаторський талант, впевненість у тому, що справедливість завжди переможе, допомогли йому досить швидко пройти шлях від слюсаря на Київському комбінаті хімволокна до начальника зміни, цеху та керівника виробництва на цьому підприємстві.

Принциповість та рішучість у обстоюванні законних прав людей праці, членів профспілок була відразу помічена у трудовому колективі і Михайло Антонович обійняв керівні виборні посади спочатку на рідному заводі, а згодом у 1970 році очолив Український республіканський комітет Профспілки робітників хімічної, нафтової і газової промисловості. У 1980 його обирають секретарем республіканської ради профспілок - Укрпрофради. Ця посада у ті роки була на рівні заступника Голови.

Саме Михайла Антоновича спілчани називали «народним секретарем». Знали, що, якщо дізнається про проблему, вже не відступиться, дійде до найвищих інстанцій та знайде рішення в інтересах людини праці. Мабуть, через це, його було обрано першим президентом Товариства захисту прав споживачів, а також - членом Комітету народного контролю, Держплану, Комісії з цін, Комітету з державних премій України.

IMG 7708

Цінували і можновладці та прислуховувались до думки поважного представника профспілкового загону, в складі якого Михайло Запольський брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, тривалий час працював у республіканському Фонді соцстраху із тимчасової втрати працездатності.

За свою самовіддану працю отримував урядові, галузеві та профспілкові нагороди і звання, серед яких - Заслужений працівник промисловості України, Почесний хімік, лауреат премії ВЦСПС та багато інших.

Михайло Антонович і сьогодні жваво цікавиться усіма подіями, що відбуваються в Україні, вітчизняному профспілковому русі. Мешкає разом з дружиною, має дітей та онуків. До життя, за його словами, ставиться філософські: не зважаючи на хвороби та невелику пенсію, каже, що потрібно бути вдячним долі за те, що було, та не втрачати те, що маємо.

Лідерам ФПУ, усім профактивістам ветеран бажає напористості та приділяти якомога більшу увагу членам профспілок.

Щиро вітаємо шановного Михайла Антоновича з його славним ювілеєм! Бажаємо йому міцного здоров’я, родинного затишку, подальших успіхів

IMG 7713

Профком ППО ФПУ