5dcd2629f37ab

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Міністерством фінансів України, Міністерством юстиції України та Міністерством розвитку громад та територій України на виконання доручення Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля опрацювало запит Федерації професійних спілок України від 19.11.2020 щодо вирішення проблем заборгованості з виплати заробітної плати та недопущення її виникнення у подальшому.

У листі до ФПУ Мінекономіки повідомило про свої дії протягом 2020 року з вирішення питань зменшення заборгованості із виплати заробітної плати та посилення захисту прав працівників.

Зокрема, йдеться про відновлення роботи Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення)», на засіданні якої 17 грудня 2020 року за участі профспілок було розглянуто питання про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах державної форми власності, які є найбільшими боржниками із виплати заробітної плати. У листі також містяться відповіді на увесь комплекс запитань, порушених профспілками.

Лист Міністерства додається.

Прес-центр ФПУ