ААББ 

У грудні минулого року Профспілка металургів і гірників України принципово  та аргументовано виступила проти  проєкту Закону України «Про безпеку та здоров'я працівників на роботі», який було запропоновано до розгляду фахівцями Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, як такого, що звужує права трудящих на безпечну працю.

Центральна рада Профспілки вважає нині діючий Закон «Про охорону праці»  одним з найбільш соціально-орієнтованих у світі та пропонує при реформуванні законодавства з питань охорони праці брати за основу саме чинний Закон та осучаснювати окремі його статті згідно з Європейськими нормами та стандартами.

Голова Профспілки Рябко О.И. у листі до Федерації профспілок України висловив цю позицію ПМГУ та наголосив на необхідності солідарно підтримати її на всеукраїнському рівні.

Крім того, зважаючи на важливість даного законопроєкту, Олександр Рябко направив листа з цього питання також в адресу Прем’єр-міністра Д.Шмигаля.

«Члени нашої профспілки, - йдеться у зверненні, - справедливо вимагають не допустити зниження діючих норм та гарантій, встановлених Законом «Про охорону праці», оскільки життя і здоров’я людини є найвищою цінністю в правовій і соціальній державі».

Минулого тижня Голова первинної організації ПМГУ ВАТ «Нікопольський завод феросплавів» Романенко В.І. від імені профспілкового комітету на підприємстві висловив безперечну підтримку позиції Центральної ради Профспілки та звернувся з листами до голови СПО об’єднань профспілок Осового Г.В. та Прем’єр-міністра Д.Шмигаля.

У листі до Прем’єр-міністра висловлюється аргументована думка, що проєкт Закону «Про безпеку та здоров'я працівників на роботі» розроблений з метою ще більшого захисту інтересів роботодавців та подальшого звуження прав і гарантій  працівників. 

Первинна організація ПМГУ ВАТ «Нікопольський завод феросплавів» вважає, що реформування системи управління охороною праці в Україні повинно здійснюватися на засадах Конституції нашої держави, чинного Закону України «Про охорону праці» та Європейських стандартів в галузі охорони праці. Але - без звуження прав та гарантій працівників.

Лист Голови первинної організації ПМГУ ВАТ «Нікопольський завод феросплавів» Романенко В.І.

Профспілка металургів та гірників України