3j0a4033 2 650x410

Через скорочення кількості районів звільнять 21 тисяч співробітників. Штатна чисельність новостворених районних державних адміністрацій становить 16 тисяч осіб. Про це заявив в інтерв'ю агенству "Інтерфакс-Україна" міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Він нагадав, що утворено 1469 територіальних громад, які наразі теж є дуже потужним роботодавцем і запрошують професіоналів, що мають досвід роботи в райдержадміністраціях. "За нашими підрахунками вивільними мають бути 21 тисяч працівників усіх категорій, а штатна чисельність новоутворених райдержадміністрацій складає 16 тисяч", - повідомив він. Міністр підкреслив, що професійні співробітники РДА будуть затребувані як з боку громад, так і з боку нових райадміністрацій.

Нагадаємо, що Федерація профспілок України не тільки рішуче виступає проти скорочення працівників РДА, але підготувала та передала до Уряду та Верховної Ради України конкретні пропозиції щодо соціально-економічного захисту держслужбовців в умовах територіально-адміністративної реформи.

 

Федерація профспілок України