u 070421 nnamed

7 квітня 2021 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла постанову «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» (затвердження змін до Правил постачання та Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам).

Цією постановою надається можливість населенню споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде пропонуватися постачальниками природного газу та діятиме у період з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного -2022 року. Таким чином, цінові коливання на ринку природного газу не будуть впливати на ціну газу для побутових споживачів. Водночас постачальники природного газу матимуть можливість пропонувати також інші комерційні пропозиції.

Під час засідання Голова НКРЕКП В. Тарасюк наголосив, що «при цьому процедура зміни постачальника залишається простою і відкритою, також передбачається можливість для споживача змінювати річний продукт на будь-який інший, що буде пропонуватися постачальником».

Всі постачальники природного газу, які здійснюють або мають намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам з 1 травня 2021 року, зобов’язані оприлюднити до 25 квітня 2021 року на власних вебсайтах ціни на природний газ, який постачатиметься в рамках базової річної пропозиції.

 

Департамент з питань

економічного розвитку та ціноутворення